‘Locatie Nederlands fort VS gevonden’

Oude kaart van het gebied

Oude kaart van het gebied

De Amerikaanse historicus John Wolcott zegt de locatie van een fort te hebben gevonden dat Nederlanders in 1614 stichtten bij de rivier de Hudson. Het gaat om Fort Nassau, melden Amerikaanse media.


Fort Nassau was bedoeld voor beverhandel met indianen maar werd niet lang gebruikt. Na zo’n drie jaar werd het fort verruild door het wat zuidelijker gelegen Fort Oranje, het eerste permanente fort van Nederlanders in het huidige Amerika. De eerste settlers bouwden dit nieuwe fort onder meer omdat Fort Nassau geregeld overstroomde.

Hoewel Wolcott nog geen sporen van het oude fort heeft gevonden, denkt hij na bestudering van historische kaarten wel de locatie van het fort te hebben ontdekt. Bekend is dat Fort Nassau vroeger op het zogenaamde Castle Island in de Hudson stond, maar dat bestaat niet meer. Het maakt tegenwoordig onderdeel uit van de haven van Albany.

Wolcott hoopt dat archeologen toestemming krijgen om op onderzoek uit te gaan op de locatie die hij aanwijst.

- advertentie -
Muur in de ruïnestad Lagunita (colimatrespuntocero.com)
Muur in de ruïnestad Lagunita (colimatrespuntocero.com)Archeologen hebben in…
Mugshot van Mark David Chapman
Mugshot van Mark David ChapmanIedere twee jaar kan…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: