‘Soldaat in Indonesië’ verschijnt in Indonesisch

Soldaat in Indonesië, 1945-1950

Soldaat in Indonesië, 1945-1950 – Gert Oostindie

Vorig jaar verscheen van de hand van historicus Gert Oostindie, directeur van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV), het boek Soldaat in Indonesië, 1945-1950 – Getuigenissen van een oorlog aan de verkeerde kant van de geschiedenis. Volgende week verschijnt dit boek in het Indonesisch.

Dat meldt de KNAW. Op initiatief van de Indonesische uitgeverij Obor is het boek er nu ook in een Indonesische editie, getiteld Serdadu Belanda di Indonesia 1945-1950: Kesaksian perang pada sisi sejarah yang salah. De vertaling werd bekostigd met een subsidie van het Letterenfonds en de royalty’s van de Nederlandse editie.

De uitgave is gebaseerd op brieven, dagboeken, gedenkboeken en memoires van Nederlandse militairen tijdens de dekolonisatieoorlog in Indonesië tussen 1945-1950. Van de Nederlandse editie verschenen inmiddels al vier drukken.

Boek: Soldaat in Indonesië, 1945-1950 – Gert Oostindie
Bespreking: Nederlandse soldaten in Indonesië, 1945-1950

Erve Eme en de Frankische tijd
Zoals de vaste lezers van mijn blog weten, werk ik sinds een…
Monument voor Boebka in Donetsk - cc
Wie het recordlijstje hiernaast bekijkt zou snel geneigd zijn te denken dat…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: