Dark
Light

125 jaar Autoreclame

1 minuut leestijd

Afb: Museum van de Twintigste Eeuw
In het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn wordt tot 10 maart 2013 aandacht besteed aan verschillende spraakmakende reclamecampagnes uit de afgelopen 125 jaar. Met de tentoonstelling wil het museum stilstaan bij de maatschappelijke en culturele betekenis van de auto.

Afb: Museum van de Twintigste Eeuw


Volgens het museum vertelt autoreclame veel over ons en onze samenleving. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op een reis door de tijd langs verschillende thema’s, zoals Stijl en Status, Big is Beautiful, Klein maar Fijn en De vrouw en de Auto. Dit onder meer aan de hand van advertenties, affiches, commercials en ander reclamemateriaal.

Het museum:

De tentoonstelling zal voor veel bezoekers een feest der herkenning en een bron van verrassing zijn. Wie kent niet de grappige tv-reclame ‘Met de Fiat Panda lach je iedereen uit’ of de overenthousiaste autoverkoper van Citroën? Naast bekende autoreclames uit eigen land zullen er ook vele campagnes uit het buitenland te zien zijn, zoals de reclame voor Pierce-Arrow, Cadillac en de legendarische Amerikaanse campagne voor de Volkswagen Kever.

De tentoonstelling 125 jaar Autoreclame is samengesteld door reclamehistoricus Wilbert Schreurs, verzamelaar en oud-reclameman Hans Horwitz en ontwerper Pim van Schaik.

De expositie was eerder te zien in het Louwman Automuseum in Den Haag.

Afb: Museum van de Twintigste Eeuw
Afb: Museum van de Twintigste Eeuw
Afb: Museum van de Twintigste Eeuw

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie