Dark
Light

1,3 miljoen voor originele Kuifje-cover

1 minuut leestijd

Afb: Artcurial
Een originele cover van het stripboek Kuifje in Amerika is zaterdag bij het Franse veilinghuis Artcurial geveild voor een bedrag van 1,3 miljoen euro. Het is daarmee de duurste strip ooit.

Dat de cover uit 1932 veel geld zou opbrengen was te verwachten. De vorige eigenaar betaalde er in maart 2008 al ongeveer 7,5 ton voor. De nieuwe eigenaar, die dus 1,3 miljoen euro voor het collector’s item over had, wilanoniem blijven. Een vriend van de koper omschreef de nieuwe eigenaar tegenover journalisten als “een liefhebber”. Het zou hem niet om het record zijn gegaan.

Originele exemplaren van de cover van Kuifje in Amerika zijn gewild. Voor zover bekend zijn er slechts vijf exemplaren van in omloop.

De Belgische striptekenaar Hergé, pseudoniem van Georges Remi (1907-1983), werd vooral beroemd met zijn verhalen over Kuifje (Tintin), een jongensachtige reporter die de wereld afreist om problemen te bestrijden. Voor originele Kuifje-tekeningen zijn verzamelaars geregeld bereid diep in de buidel te tasten.

Op de cover van de eerste editie van Kuifje in Amerika is de stripheld samen met zijn hondje Bobby te zien in cowboykleren terwijl hij van achteren wordt beslopen door drie indianen.

×