Dark
Light

Achtdelige televisiserie over Colosseum

Te zien op History Channel
Auteur:
1 minuut leestijd
Colosseum - Promotiebeeld History Channel
Colosseum - Promotiebeeld History Channel

Televisiezender History Channel zendt de komende weken de serie Colosseum uit. De achtdelige reeks, die maandag zijn première beleeft, vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van het Romeinse rijk, door het oog van de mannen en vrouwen die vochten en stierven in de arena van het Flavisch Amfitheater.

Het Colosseum in Rome was het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk en werd in 2007 verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. De bijnaam ‘Flavisch Amfitheater’ dankt het Colosseum aan het feit dat het gebouwd werd in opdracht van de zogeheten Flavische dynastie, een dynastie van Romeinse keizers die van 69 tot 96 na Christus aan de macht was. De naam Colosseum verwijst waar naar de Colossus van Nero, een enorm standbeeld dat gebouwd werd in opdracht van de Romeinse keizer Nero. De bouw begon in 72 na Christus, toen Vespasianus keizer was.

Gladiatoren

Het amfitheater dankt zijn bekendheid vooral aan de gladiatorengevechten en gevechten met wilde dieren die er gehouden werden. Na de opening van het Colosseum organiseerde keizer Titus spelen die honderd dagen duurden.

Still uit de televisieserie Colosseum
Still uit de televisieserie Colosseum – History Channel

In iedere aflevering staat een historisch persoon centraal. In chronologische volgorde beslaat de serie zo enkele honderden jaren, van het ontwerp van de arena tot het uiteindelijke verval. In de serie komen verschillende historici aan het woord, waaronder professor Bettany Hughes. Persoonlijke verhaallijnen van de hoofdpersonen zijn met special effects nagespeeld.

De serie van History Channel gaat maandag 7 november wereldwijd in première. Aanvang: 22.20 uur.

Trailer van de televisieserie:

×