Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Achterhuis van Anne Frank nu virtueel te bezoeken

Het Anne Frank Huis heeft dinsdag, op de 89ste geboortedag van Anne Frank, een Virtual Reality Tour van het Achterhuis gelanceerd. De tour geeft een bijzonder inkijkje in de onderduikplaats van Anne Frank en de zeven andere onderduikers van het Achterhuis.

- ad -

Dankzij de tour kan men, met een speciale VR-bril, als het ware door het Achterhuis wandelen. De tour duurt ongeveer vijfentwintig minuten en is in zeven talen beschikbaar. Wie zelf een VR-bril heeft kan de tour gratis downloaden in de appstore van Oculus.

Trailer van de VR-tour door het Anne Frank Huis:

Leeg

Het echte Achterhuis is tegenwoordig leeg (afgezien van de groeistreepjes van Anne en Margot, het kaartje van Normandië en de plaatjes die Anne in haar kamertje op de muren plakte). De meubels zijn na de arrestatie van de acht onderduikers in opdracht van de nazi’s weggehaald. Het was de wens van Otto Frank, Annes vader, om de kamers in het Achterhuis leeg te laten. Otto overleefde als enige van de acht onderduikers de oorlog. Na zijn terugkeer uit Auschwitz maakte hij zich sterk voor het uitgeven van zijn dochters dagboek en voor het behouden en openstellen van de onderduikplek.

- advertentie-

- ad -
- advertentie -

De Anne Frank House VR wordt onder meer ingezet voor bezoekers aan het Anne Frank Huis met een beperkte mobiliteit; bezoekers die de trappen niet kunnen beklimmen om het Achterhuis te zien. Daarnaast wordt de Anne Frank House VR ingezet binnen educatieve programma’s voor schoolgroepen.

Overzicht van boeken over Anne Frank


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

 • Guy Gibson, icoon van Bomber Command

  Guy Gibson, icoon van Bomber Command

  “Een man geboren voor oorlog, maar ook geboren om te sneuvelen in de oorlog. Een man van grote moed, inspiratie en leiderschap.” Het waren deze woorden die Barnes Wallis, de uitvinder van de stuiterbom, gebruikte om Wing Commander Guy Gibson …Lees bericht »
 • Het Mannetje van Willemstad

  Het Mannetje van Willemstad

  Het ‘Mannetje van Willemstad’ is een fraai eikenbeeldje van ongeveer 6500 jaar oud. Grondwerkers vonden het beeldje op 21 april 1968.Lees bericht »
 • Geschiedenis van kunstmest: van vogelpoep tot ammoniaksynthese

  Geschiedenis van kunstmest: van vogelpoep tot ammoniaksynthese

  Al eeuwenlang waren boeren op zoek naar methodes om het gras beter te laten groeien. Ze reden mest uit, sloegen de opgedroogde koeienvlaaien stuk en verdeelden afgeplagde vruchtbare grond over het land. Voor nog betere voeding van gewassen werd kunstmest …Lees bericht »
 • ‘Iemands doopceel lichten’

  ‘Iemands doopceel lichten’

  Wanneer iemands doopceel wordt gelicht, wordt uitgebreid onderzoek naar een bepaald persoon gedaan. Waar komt deze uitdrukking vandaan? En wat is een doopceel eigenlijk? - ad - De doopceel is te vergelijken met de moderne geboorteakte. In plaats van een …Lees bericht »

Veel meer tips ➱


Blij met deze site?

Klant bij Bol?Klant bij Bol? Bestel via deze link en Historiek krijgt een kleine vergoeding. Dank u wel!