Dark
Light

Achterhuis van Anne Frank nu virtueel te bezoeken

Auteur:
1 minuut leestijd
Beeld uit een VR-tour door het Achterhuis (Anne Frank Huis VR, copyright Anne Frank Stichting)
Beeld uit een VR-tour door het Achterhuis (Anne Frank Huis VR, copyright Anne Frank Stichting)

Het Anne Frank Huis heeft dinsdag, op de 89ste geboortedag van Anne Frank, een Virtual Reality Tour van het Achterhuis gelanceerd. De tour geeft een bijzonder inkijkje in de onderduikplaats van Anne Frank en de zeven andere onderduikers van het Achterhuis.

Dankzij de tour kan men, met een speciale VR-bril, als het ware door het Achterhuis wandelen. De tour duurt ongeveer vijfentwintig minuten en is in zeven talen beschikbaar. Wie zelf een VR-bril heeft kan de tour gratis downloaden in de appstore van Oculus.

Trailer van de VR-tour door het Anne Frank Huis:

Leeg

Het echte Achterhuis is tegenwoordig leeg (afgezien van de groeistreepjes van Anne en Margot, het kaartje van Normandië en de plaatjes die Anne in haar kamertje op de muren plakte). De meubels zijn na de arrestatie van de acht onderduikers in opdracht van de nazi’s weggehaald. Het was de wens van Otto Frank, Annes vader, om de kamers in het Achterhuis leeg te laten. Otto overleefde als enige van de acht onderduikers de oorlog. Na zijn terugkeer uit Auschwitz maakte hij zich sterk voor het uitgeven van zijn dochters dagboek en voor het behouden en openstellen van de onderduikplek.

De Anne Frank House VR wordt onder meer ingezet voor bezoekers aan het Anne Frank Huis met een beperkte mobiliteit; bezoekers die de trappen niet kunnen beklimmen om het Achterhuis te zien. Daarnaast wordt de Anne Frank House VR ingezet binnen educatieve programma’s voor schoolgroepen.

Overzicht van boeken over Anne Frank

×