Dark
Light

America-oprichter Dan Peek overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

Cover van het album ‘Homecoming’
Dan Peek, één van de oprichters van de countryrockband America, is zondag op zestigjarige leeftijd overleden.

Samen met Gerry Beckley en Dewey Bunnell richte Dan Peek in 1970 de band America op. De drie muzikanten hadden iets met elkaar gemeen: ze hadden een Britse moeder en een Amerikaanse vader die bij de United States Air Force werkte. Onder meer vanwege de close harmony zang werd de band wel eens vergeleken met Crosby, Stills, Nash and Young. Dan Peek zong en speelde gitaar en keyboard.

Het titelloze debuutalbum van America verscheen in 1972 en was direct een groot succes. De nummers A Horse with No Name, I need you en Sandman werden internationaal hits. Het drietal verhuisde nog datzelfde jaar naar de Verenigde Staten en nam daar het album Homecoming op. De hit Ventura Highway is afkomstig van dat album.

Dan Peek stapte in 1977 uit de band. Vanaf dat moment ging hij zich vooral bezighouden met gospelmuziek. Hij schreef onder meer nummers voor bekende gospelbands als The Endorphins en Jars of Clay.

De muzikant woonde de laatste jaren met zijn vrouw op de Kaaimaneilanden. Zijn vrouw trof hem zondag dood in zijn bed aan. Dan Peek is zestig jaar oud geworden.

×