Dark
Light

Archieven op zoek naar mooiste archiefstukken

Auteur:
1 minuut leestijd

Stuk van het Jaar
Nederlandse archiefinstellingen gaan op zoek naar het mooiste archiefstuk uit de Nederlandse collecties. De verkiezing van het zogenaamde Stuk van het Jaar moet het Nederlandse publiek een beeld geven van de interessante en bijzondere archiefstukken die zich in de Nederlandse archiefinstellingen bevinden.

In aanloop naar de landelijke verkiezingen tijdens de Maand van de Geschiedenis organiseren regionale en stedelijke archiefinstellingen onder hun eigen publiek voorverkiezingen. Elk archief vult de voorverkiezing op zijn eigen manier in. Eind augustus sturen de deelnemende archiefinstelling het winnende archiefstuk, het stuk met de meeste stemmen, door naar de landelijke verkiezing.

Stuk van het jaar

Vanaf 1 oktober 2013, zijn deze topstukken te bekijken via de website www.onsdna.nl/stukvanhetjaar. Gedurende de geschiedenismaand kan het publiek vervolgens stemmen op deze archiefstukken. Aan het eind van de Maand van de Geschiedenis wordt de winnaar, het Stuk van het jaar, bekendgemaakt.

Aan de verkiezing doen een groot aantal archieven mee waaronder het Brabants Historisch Informatie Centrum, het Gelders Archief, Beeld en Geluid, Zeeuws Archief, Historisch Centrum Leeuwarden en het Haags Gemeentearchief.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.248 actieve abonnees)


Honderden historici brachten hun kennis al in.

Overzicht van auteurs op Historiek

Zelfde rubriek

×