Week van de koloniale geschiedenis

Bewaker bij wassen beeld Adolf Hitler

Madame Tussauds in Londen heeft een bewaker geplaatst bij het wassen beeld van Adolf Hitler om te voorkomen dat bezoekers bij het beeld de Hitler-groet brengen. Dat meldt de Jerusalem Post.

Wassen beeld van Hitler in Berlijn
Het museum besloot een suppoost bij het beeld te plaatsen nadat een gezin uit Israël had geklaagd over een bezoeker die in hun bijzijn de Hitler-groet had gebracht. Aanvankelijk nam Madame Tussauds geen maatregelen maar uiteindelijk werd dus besloten toch maar een bewaker bij het beeld te plaatsen. Ook bood het museum excuses aan de familie aan. Volgens Britse media zijn er echter nog altijd veel bezoekers die bij het beeld de Hitler-groet brengen.

Berlijn

De wassen beelden Adolf Hitler zorgen wel vaker voor commotie. In 2008 ergerde een 41-jarige bezoeker van Madame Tussauds in Berlijn zich dusdanig aan de aanwezigheid van een wassen beeld van Adolf Hitler, dat hij het hoofd van het beeld trok.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: