Cocktail Trio-oprichter Ad van der Gein (92) overleden

Het Cocktail Trio in 1963 (cc - AVRO)
Het Cocktail Trio in 1963 (cc – AVRO)
De Nederlandse muzikant en componist Ad van der Gein is donderdag op 92-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend als pianist van het Cocktail Trio.


Ad van der Gein richtte dit muzikale trio in 1951 op met Carel Alberts en Tonny More. Voor die tijd had hij als pianist al gespeeld in verschillende ensembles, waaronder bij het AVRO ballroom orkest. Ook was hij met Johnny Kraaijkamp op televisie te zien. De twee zongen het liedje Willem, ga jij vanavond naar de fillem?.

Met zijn Cocktail Trio boekte de muzikant grote successen. In 1965 scoorde de groep bijvoorbeeld een hit met Vlooiencircus en ook nummers als Kangoeroe-eiland, Batje Vier (“Leve de man die het bier uitvond”) en Grote Beer sloegen aan bij het grote publiek.

Van der Gein schreef ook nummers voor andere artiesten. Voorbeelden zijn Morgen ben ik de bruid (Willeke Alberti) en De Vrijgezellenflat (Ria Valk). Hij schreef daarnaast onder meer voor Wim Sonneveld, Corrie Brokken en Johnny Kraaykamp & Rijk de Gooyer. De muzikant was ook geregeld te zien in de Snip en Snap Revue.

- advertentie -

Dit jaar verscheen Van de Gein nog op televisie in het programma Krasse Knarren. Hij overleed op 92-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Amstelveen.

Het Cocktail Trio – Hitcocktail

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over:

1 Comment Join the Conversation →