Dark
Light

De vijf beste geschiedenisboeken van 2015

Shortlist Libris Geschiedenis Prijs bekend
Auteur:
1 minuut leestijd
Shortlist Libris Geschiedenis Prijs bekend
Shortlist Libris Geschiedenis Prijs bekend

De shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2015 is bekend. De prijs gaat jaarlijks naar het beste historische boek van het jaar en maakt onderdeel uit van de Maand van de Geschiedenis.

Aan de prijs – een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, het Openluchtmuseum, NTR/VPRO, Rijksmuseum Amsterdam en de Volkskrant – is een geldbedrag van 20.000 euro verbonden. Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken nomineerde de jury in totaal tien titels voor de longlist. Hieruit zijn nu vijf titels geselecteerd voor de shortlist:

Volgende maand wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2015 uitgereikt door juryvoorzitter Bernard Wientjes tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT. Vorig jaar ging de prijs naar de biografie van koning Willem III van de hand van historicus Dik van der Meulen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×