/

Dertig precolumbiaanse graven en piramide gevonden in Mexico

Resten van de piramide – Foto: INAH
Resten van de piramide – Foto: INAH

In het het oosten van Mexico hebben archeologen dertig graven uit de precolumbiaanse tijd gevonden. In de omgeving van de graven ontdekten de archeologen daarnaast resten van een ongeveer tweeduizend jaar nederzetting en piramide. De ontdekking is wereldkundig gemaakt door het National Institute of Anthropology and History (INAH).

Beeldjes die in de graven gevonden werden – Foto: INAH
De graven zijn gevonden in de buurt van Jáltipan, ongeveer zeshonderd kilometer ten zuidoosten van Mexico-Stad. De archeologen denken dat het om een gemeenschappelijke begraafplaats gaat waar leden van verschillende oude Amerikaanse volksgroepen begraven liggen.

In de graven zijn namelijk keramische beeldjes gevonden uit verschillende culturen, waaronder beeldjes uit de Teotihuacan-, Maya- en Nahua-cultuur. In zeker twee van de graven liggen kinderen begraven.

In de graven zijn ook resten van onder meer honden, herten en vogels gevonden. Deze dieren kregen de overledenen vermoedelijk als offers mee.

De resten van de piramide zijn inmiddels ook onderzocht. De ongeveer tweeduizend jaar oude stenen piramide zou ooit ongeveer twaalf meter hoog zijn geweest.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: