Dark
Light

Directeur Spoorwegmuseum vertrekt

1 minuut leestijd
Spoorwegmuseum in Utrecht
Spoorwegmuseum in Utrecht

Spoorwegmuseum in Utrecht
Spoorwegmuseum in Utrecht
Na zevenentwintig jaar verlaat museumdirecteur Paul van Vlijmen eind oktober het Spoorwegmuseum in Utrecht. Hij wordt directeur van de Stichting Defensiemusea.

Van Vlijmen speelde onder meer een grote tol bij de vernieuwing van het Spoorwegmuseum in 2005. Volgens het museum zette de directeur ‘zijn museum’ met dit nieuwe concept rond de vijf werelden van het spoor en als rode draad educatie door vermaak nationaal en internationaal op de kaart.

Engelhardt Robbe, voorzitter van de Raad van Toezicht van Het Spoorwegmuseum:

“Paul van Vlijmen heeft een sterk stempel gedrukt op het museum. Beginnend met de verbouwing in 1989 ter ere van 150 jaar spoorwegen, de opening van het vernieuwde museum in 2005 en recent nog met de prijswinnende attractie De Vuurproef. In de 27 jaar dat Paul bij het museum werkte organiseerde hij spectaculaire tentoonstellingen zoals Royal Class en Sporen naar het front en succesvolle evenementen als Winter Station. Paul laat een springlevend en financieel gezond museum achter waar jaarlijks ca 350.000 bezoekers genieten van de vele mooie verhalen over de trein. “

×