Rookpaal is nu museumstuk

Roken op treinstations en perrons is niet meer toegestaan. De afgelopen maanden heeft spoorbeheerder ProRail alle resterende rookpalen van de perrons verwijderd. De rookpaal is nu dus een museumstuk. Letterlijk. ProRail en NS hebben de laatste rookpaal namelijk aan het Spoorwegmuseum in Utrecht geschonken.

De NS in oorlogstijd

Vrijwel direct na de inval van de Duitsers in mei 1940 sloot de NS een ‘loyaal samenwerkingscontract’ met de Duitse bezetter. Daarmee hoopte het bedrijf relatief autonoom te kunnen blijven opereren onder het Duitse bewind.

IJzeren frame originele treinwagon op voormalig spoortracé Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork is langere tijd op zoek naar originele wagons die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gebruikt voor het transport van Joden naar de vernietigingskampen in het oosten van Europa. Deze speurtocht heeft tot nu toe vijf goederenwagons en een personenrijtuig opgeleverd. Twee daarvan zijn inmiddels gerestaureerd en staan

Een kijk op het spoorwegstation Brussel-Centraal

Dagelijks lopen meer dan honderdduizend pendelaars gehaast en achteloos het treinstation Brussel-Centraal in en uit zonder oog voor deze architecturale parel of weet te hebben van de turbulente geschiedenis van dit bijzondere gebouw.

NS wordt partner Nationaal Holocaust Museum

De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaat een partnerschap aan met het Nationaal Holocaust Museum in oprichting in Amsterdam. Het bedrijf levert een bijdrage door onder andere archiefmateriaal, historische voorwerpen en bij NS bekende verhalen van medewerkers en slachtoffers beschikbaar te stellen.

Railpocket conducteurs vanaf nu museumstuk

Tot in de jaren negentig hadden alle conducteurs van de NS een zware tas bij zich, met daarin dikke spoorboeken vol reisinformatie. Had een reiziger een vraag over een bepaald traject, dan kon de conducteur hen zo van dienst zijn. In 1996 kwam aan dit gesleep een eind toen de

1 2 3 6