Dark
Light

Dramaserie over Vincent van Gogh

Auteur:
1 minuut leestijd

Vanaf aankomende maandag is bij de EO een nieuwe vierdelige dramaserie over het leven van Vincent van Gogh te zien: Van Gogh; een huis voor Vincent

Barry Atsma als Vincent van Gogh – Foto: EO


De serie vertelt het gedramatiseerde verhaal van Vincent van Gogh. Er is onder meer aandacht voor de omzervingen van de kunstenaar en voor zijn zoektocht naar zijn ’thuis’.

Van Gogh; een huis voor Vincent begint bij de kunsthandel van Vincent’s oom in Den Haag, waar de kunstenaar weigerde werken te verkopen die hij niet mooi vond. Na te zijn ontslagen belandde hij onder meer bij mijnwerkers in De Borinage, waar hij als pastor aan de slag ging.

De rol van Vincent van Gogh wordt vertolkt door Barry Atsma.

In een tweede verhaallijn wordt het verhaal verteld van Vincents neef en erfgenaam, Vincent Willem van Gogh (Jeroen Krabbé) Hij bezit een groot deel van de schilderijen uit de erfenis van zijn ouders, Theo van Gogh en Jo Bonger. Maar hij weet zich er niet goed raad mee.

Van Gogh; een huis voor Vincent werd opgenomen in Nederland, België en Frankrijk. De EO over de vierdelige serie:

In landschappen en personages komen de bekende schilderijen van Van Gogh direct tot leven. De rijke productie voert de kijker terug in de tijd en laat zien hoe baanbrekend Vincent van Goghs werk is geweest. Atsma’s vertolking van Vincent brengt zijn worsteling met zijn angst en eenzaamheid zeer nabij, terwijl Krabbé in zijn rol als zoekende Vincent Willem laat zien hoe ongelooflijk waardevol zijn schilderijen zijn.

De eerste afleevring wordt maandag 11 maart uitgezonden om 22:05 uur (Nederland 1).

Gerelateerde uitgaven:

×