Drummer Jefferson Airplane overleden

Joey Covington, een van de drummers van de Amerikaanse rockband Jefferson Airplane, is dinsdag om het leven gekomen bij een auto-ongeluk.

De Amerikaan leerde zichzelf vanaf zijn tiende drummen en was in 1969 een van de oprichters van de blues-rockband Hot Tuna. Ook twee andere latere leden van Jefferson Airplane, Jack Casady en Jorma Kaukonen, waren lid van deze band.


In 1970 werd Joey Covington de drummer van Jefferson Airplane. Hij zou slechts twee jaar bij de band spelen. De Amerikaan schreef mee aan verschillende nummers, waaronder Pretty as you Feel en With your Love. In 1972, het jaar dat Jefferson Airplane uit elkaar viel, begon Covington aan een solocarrière.

- advertentie -

De Amerikaan botste dinsdag in zijn woonplaats Palm Springs met zijn auto tegen een muur. Hij had geen autogordel om en overleed ter plaatse. Zijn vrouw vermoedt dat hij in de auto een hartstilstand of beroerte kreeg.

Gerelateerde uitgaven:

Jefferson Airplane – Somebody To Love (live 1970)

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: