Drummer Jefferson Airplane overleden

Joey Covington, een van de drummers van de Amerikaanse rockband Jefferson Airplane, is dinsdag om het leven gekomen bij een auto-ongeluk.

De Amerikaan leerde zichzelf vanaf zijn tiende drummen en was in 1969 een van de oprichters van de blues-rockband Hot Tuna. Ook twee andere latere leden van Jefferson Airplane, Jack Casady en Jorma Kaukonen, waren lid van deze band.


In 1970 werd Joey Covington de drummer van Jefferson Airplane. Hij zou slechts twee jaar bij de band spelen. De Amerikaan schreef mee aan verschillende nummers, waaronder Pretty as you Feel en With your Love. In 1972, het jaar dat Jefferson Airplane uit elkaar viel, begon Covington aan een solocarrière.

- advertentie -

De Amerikaan botste dinsdag in zijn woonplaats Palm Springs met zijn auto tegen een muur. Hij had geen autogordel om en overleed ter plaatse. Zijn vrouw vermoedt dat hij in de auto een hartstilstand of beroerte kreeg.

Gerelateerde uitgaven:

Jefferson Airplane – Somebody To Love (live 1970)

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: