Dark
Light

Duitser veroordeeld vanwege bloedbad WOII

Auteur:
1 minuut leestijd
Satellietfoto van Kafelonia - NASA
Satellietfoto van Kafelonia - NASA

Satellietfoto van Kafelonia - NASA
Satellietfoto van Kefalonia – NASA
Een 90-jarige Duitser is in Rome vrijdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf vanwege zijn betrokkenheid bij een bloedbad dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd aangericht op het Griekse eiland Kefalonia. Dat melden Duitse media.


De Duitser, Alfred Stork, maakte volgens de militaire rechtbank in Rome onderdeel uit van een vuurpeloton dat in 1943 een einde maakte aan de levens van 117 Italiaanse militairen.

Deze militairen waren gelegerd op Kefalonia toen Italië in september 1943 een wapenstilstand tekende met de geallieerden. De Duitsers wilden dat de Italiaanse soldaten voor hen zouden gaan vechten. Toen die dat weigerden barstten gevechten los op het eiland. Na afloop werden duizenden Italiaanse krijgsgevangenen door de nazi´s geëxecuteerd.

Alfred Stork heeft al eens erkend dat hij betrokken was bij de executies. Hij was vrijdag overigens niet in Rome aanwezig. Hij woont in het Zwarte Woud en zal waarschijnlijk geen gevangenis meer van binnen zien. Duitsland levert namelijk geen onderdanen uit aan andere landen.

×