Dark
Light

Fundamenten middeleeuws kasteel gevonden

Auteur:
1 minuut leestijd

Bij het Brabantse dorp Giessen zijn de fundamenten gevonden van een kasteel uit de dertiende eeuw. Dat meldt Omroep Brabant donderdag.

De vondst is gedaan aan de Giessense Burgstraat. Hier worden binnenkort nieuwe huizen gebouwd. Voorafgaand aan de bouwwerkzaamheden vond bodemonderzoek plaats en stuitten archeologen op de fundamenten van het kasteel. Het blijkt om het kasteel van de Heren van Giessen te gaan. Dit kasteel werd aan het begin van de veertiende eeuw gesloopt. De Heren van Giessen bouwden toen in de buurt een nieuw onderkomen.

Omdat het kasteel op oude kaarten niet werd vermeld, was niet duidelijk waar het zich bevond. Dat de vondst is gedaan aan de Giessense Burgstraat is volgens een bij de opgraving betrokken archeoloog puur toeval. De muur blijkt ruim een meter dik en is opgebouwd uit zogenaamde kloostermoppen.

Bij de eerste proefopgraving zijn behalve de fundamenten ook aardewerk en een paardenschedel gevonden. De schedel werd gevonden in resten van de slotgracht. Tot begin volgende week doen archeologen opgravingen rond de vindplaats.

×