Dark
Light

Geboortehuis Ringo Starr niet gesloopt

Auteur:
1 minuut leestijd

Geboortehuis van Ringo Starr – Google Street View
Het geboortehuis van Ringo Starr, de drummer van de Beatles, wordt voorlopig niet gesloopt. De burgemeester van Liverpool heeft dat donderdag laten weten.

Ringo Starr werd geboren in het huis aan Madryn Street 9, in de wijk Dingle in Liverpool. Vandaag de dag is dat een achterstandswijk en er waren plannen om het huizenblok te slopen voor een nieuwbouwproject. Buurtbewoners verzetten zich tegen de sloop van het huizenblok waar de geboortewoning van Ringo Starr deel van uitmaakt. Uiteindelijk heeft de overheid dus een stokje voor de sloop gestoken, tot onvrede van voorstanders van de wijkrenovatie.

Ringo Starr werd op 7 juli 1940 in de woning geboren en woonde er gedurende de eerste drie jaar van zijn leven. Voor Beatle-fans die Liverpool bezoeken zijn de geboortehuizen van de vier Beatles een soort bedevaartsplekken. Ook de scholen die Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr bezochten, krijgen ieder jaar veel toeristen op bezoek. De huizen waar John Lennon en Paul McCartney opgroeiden zijn eigendom van de National Trust.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×