Week van de koloniale geschiedenis

Gelders Archief zet bijna 18.000 historische foto’s online

Heitje voor een karweitje, 1956 -  Foto: Arnhemse Courant. (1583-8368)
Heitje voor een karweitje, 1956 – Foto: Arnhemse Courant. (1583-8368)
Het Gelders Archief heeft 17.700 historische foto’s uit Arnhem en omgeving online gezet. Het gaat om foto’s uit de fotocollectie van het voormalig Gemeentearchief Arnhem.


Volgens de archiefinstelling stond de collectie bekend als een “grabbelton van beeldmateriaal”:

“Er zat altijd wel iets in voor iemand die zocht naar afbeeldingen uit het verleden van Arnhem. De foto’s en negatieven zaten opgeborgen in hangmappen en gingen over van alles en nog wat in de Gelderse hoofdstad. Op de etiketten stonden de rubrieken en de inhoud ruw beschreven: militaria, stadhuis, klokkenspel Eusebiuskerk, Leger des Heils, Rijnhal, gemeentediensten, geestelijke stromingen, personen, woonwagens, sport te cetera. Het was lastig zoeken, want soms was niet duidelijk onder welke rubriek een onderwerp of gebeurtenis viel.”

De Arnhemse fotoverzameling is nu online toegankelijk gemaakt via de website van het Gelders Archief.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over:

1 Comment Join the Conversation →