Hek voor Berlijnse Muur

East Side Gallery massaal beklad door toeristen

De autoriteiten in Berlijn hebben besloten om een hek voor het bekendste deel van de Berlijnse Muur te plaatsen, om deze te beschermen voor toeristen. De muur wordt namelijk massaal door de bezoekers beklad.

De zogenaamde East Side Gallery dankt zijn naam aan het feit dat dit deel van de muur in 1989 door een groot aantal kunstenaars werd beschilderd. Zowel kunstenaars als Oost en West-Berlijn deden aan het project mee. Dit East Side Gallery werd zo het bekendste deel van de Berlijnse Muur. De openlucht-galerie trekt jaarlijks naar schatting 3 miljoen mensen.

Veel toeristen laten hun naam op de muur achter. Het stadsbestuur wil dat daar een eind aan komt en heeft daarom besloten een hek voor de East Side Gallery te plaatsen. Op dit moment wordt het 1,3 kilometer lange deel van de muur schoongemaakt. De kosten zijn fors. Inmiddels is 300 meter schoongemaakt en dat kostte maar liefst 200.000 euro.

Hoe dit deel van de muur in de toekomst beschermd moet worden is nog niet helemaal duidelijk. Het plaatsen van een doorzichtige wand voor de kunstwerken is volgens sommigen een oplossing. Anderen vrezen dat die wand dan echter ook beklad zal worden.

- advertentie -

Tafereel van de Septemberdagen 1830 op de Grote Markt te Brussel, Gustaaf Wappers, 1835
Op 25 augustus 1830 verzamelt zich een groepje relschoppers rond de Muntschouwburg…
De gitaar van John Lennon
Bij een veiling in Beverly Hills is een gitaar van John Lennon…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier