StudieboekenStudieboeken

Herta Heuwer (1913-1999) – Uitvindster van de curryworst

Het is zondag precies honderd jaar geleden dat Herta Heuwer, de bedenker van de curryworst, werd geboren. Google staat bij dat feit stil met een speciaal logo op de Duitse startpagina.

- ad -

Doodle ter ere van Herta Heuwer en haar curryworst
Doodle ter ere van Herta Heuwer en haar curryworst
De curryworst is een van de meest gegeten worsten in Duitsland. Al zijn er ook gebieden waar de bloedworst erg populair is. De Duitse Herta Heuwer zou op 4 september 1949 de eerste curryworst hebben verkocht. Dit in haar winkeltje op een hoek van de Kaiser-Friedrich-Straße in Berlijn. Ze maakte een pikante saus op basis van onder meer tomaten en curry-poeder.

Het werd een groot succes. Na tien jaar verkaste ze naar een grotere locatie in Berlijn en tijdens de hoogtijdagen was de winkel van Heuwer dag en nacht geopend. De onderneemster vroeg zelfs patent aan op haar uitvinding. In Duitsland is de curryworst inmiddels niet meer weg te denken en Berlijn wordt wereldwijd gezien als de ‘hoofdstad van de curryworst’. In die stad is sinds enkele jaren ook een curryworst-museum te vinden.

Lijst van uitvindingen
Meer historische vrouwen

- advertentie-

- ad -
- advertentie -

Currywurst Museum in Berlin

curryworst-plaquette-gr


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Veel meer tips ➱


Populaire geschiedenisboeken:

Spinozoland - Maxime RovereMoederstad - Philip DrögeBoeken bij de Netflix-serie BridgertonLied van de Goden - Reggie BaayDe tuinen van Buitenzorg - Jan Brokken

Bekijk hier meer geschiedenisboeken of recenseer de boeken die al las