Dark
Light

Julia Child (1912-2004) – Amerikaanse televisiekok

Auteur:
1 minuut leestijd
Julia Child (Smithsonian)
Julia Child (Smithsonian)

Google staat woensdag met een speciaal logo stil bij de honderdste geboortedag van de Amerikaanse televisiekok Julia Child (1912-2004).

Doodle voor Julia Child
Het bekende logo van Google wordt op speciale dagen soms vervangen door zogenaamde Google Doodles, bijzondere Google-logo’s. Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Julia Child is het traditionele logo woensdag vervangen door een afbeelding van de televisiekok achter een aanrecht. De producten op het aanrecht vormen gezamenlijk het woord Google.

Julia Child werd op 15 augustus 1912 geboren in Pasadena, California. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werkte ze voor de Office of Strategic Services, een buitenlandse inlichtingendienst van de Verenigde Staten en een soort voorloper van de CIA. Child werkte onder meer in Sri Lanka en in China, waar ze haar man Paul leerde kennen.

Onderwijzeres

Na te zijn getrouwd vertrok ze samen met haar man naar Parijs Ze volgde daar een gastronomische opleiding aan de beroemde École Le Cordon Bleu. Later ging ze, samen met Simone Beck en Louisette Bertholle, zelf ook les geven op deze school. In 1961 publiceerde Child samen met haar twee collega’s het eerste deel van Mastering the Art of French Cooking.

De keuken van Julia Child, opgebouwd in het Smithsonian – Foto: CC/Matthew G. Bisanz

Televisiekok

In 1963 werd Julia Child een nationale bekendheid door The French Chef, een van de eerste kookprogramma’s op televisie. Het programma, dat mede door Child werd geschreven, was maar liefst tien jaar op de Amerikaanse televisie te zien. De Amerikaanse ontving voor haar televisiewerk onder meer een Peabody Award (1965) en een Emmy (1966).

Na The French Chef presenteerde Julia Child nog verschillende kookprogramma’s en ook verschenen er nog een groot aantal kookboeken. De bekende kokkin overleed in 2004.

Julia Child – Boeuf Bourguignon

×