ModeMode

Julia Child (1912-2004) – Amerikaanse televisiekok

Google staat woensdag met een speciaal logo stil bij de honderdste geboortedag van de Amerikaanse televisiekok Julia Child (1912-2004).

- ad -

Doodle voor Julia Child
Het bekende logo van Google wordt op speciale dagen soms vervangen door zogenaamde Google Doodles, bijzondere Google-logo’s. Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Julia Child is het traditionele logo woensdag vervangen door een afbeelding van de televisiekok achter een aanrecht. De producten op het aanrecht vormen gezamenlijk het woord Google.

Julia Child werd op 15 augustus 1912 geboren in Pasadena, California. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werkte ze voor de Office of Strategic Services, een buitenlandse inlichtingendienst van de Verenigde Staten en een soort voorloper van de CIA. Child werkte onder meer in Sri Lanka en in China, waar ze haar man Paul leerde kennen.

Onderwijzeres

Na te zijn getrouwd vertrok ze samen met haar man naar Parijs Ze volgde daar een gastronomische opleiding aan de beroemde École Le Cordon Bleu. Later ging ze, samen met Simone Beck en Louisette Bertholle, zelf ook les geven op deze school. In 1961 publiceerde Child samen met haar twee collega’s het eerste deel van Mastering the Art of French Cooking.

- advertentie-

- ad -
- advertentie -
De keuken van Julia Child, opgebouwd in het Smithsonian – Foto: CC/Matthew G. Bisanz

Televisiekok

In 1963 werd Julia Child een nationale bekendheid door The French Chef, een van de eerste kookprogramma’s op televisie. Het programma, dat mede door Child werd geschreven, was maar liefst tien jaar op de Amerikaanse televisie te zien. De Amerikaanse ontving voor haar televisiewerk onder meer een Peabody Award (1965) en een Emmy (1966).

Na The French Chef presenteerde Julia Child nog verschillende kookprogramma’s en ook verschenen er nog een groot aantal kookboeken. De bekende kokkin overleed in 2004.

Julia Child – Boeuf Bourguignon


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

 • De Britse rol bij het ontstaan van de Eerste Wereldoorlog

  De Britse rol bij het ontstaan van de Eerste Wereldoorlog

  Het Britse ultimatum zou die nacht om 12 uur aflopen en zwijgend wachtte men op de reactie uit Berlijn. Grey beende nerveus heen en weer. Pas nu drong de volle zwaarte van zijn buitenlandse politiek van de afgelopen jaren tot …Lees bericht »
 • Het verschil tussen een Schot en een zot

  Het verschil tussen een Schot en een zot

  De geschiedenis is vaak een opeenstapeling van ellende en misère: oorlogen, revoluties, hongersnoden, economische crises en ga zo maar door. Dat er met geschiedenis ook veel te lachen valt, bewijst historicus dr. Dick Berents in zijn vermakelijke boek Stalin en …Lees bericht »
 • Red Star Line – Naar Amerika!

  Red Star Line – Naar Amerika!

  Nog dit jaar start de opbouw van het Red Star Line Museum in de historische gebouwen van de rederij aan de Antwerpse Rijnkaai. In 2013 volgt de officiële opening. Het nieuwe museum vertelt de geschiedenis van de migratie van zo’n …Lees bericht »
 • Ontdekkingsreiziger gaf stateloze vluchtelingen paspoort

  Ontdekkingsreiziger gaf stateloze vluchtelingen paspoort

  De Noor Fridtjof Nansen wordt vooral herinnerd om zijn ijskoude avonturen op het noordelijk halfrond. Hij is echter ook de geschiedenisboeken ingegaan als de man die een speciaal paspoort voor stateloze vluchtelingen instelde: het naar hem vernoemde Nansenpaspoort.Lees bericht »

Veel meer tips ➱


Blij met deze site?

Klant bij Bol?Klant bij Bol? Bestel via deze link en Historiek krijgt een kleine vergoeding. Dank u wel!