Jazz-zanger Jimmy Scott (88) overleden

Jimmy Scott (cc)
Jimmy Scott (cc)
De bekende Amerikaanse jazz-zanger Jimmy Scott is afgelopen week op 88-jarige leeftijd overleden. De zanger stond bekend om zijn hoge stem. In 1949 boekte hij zijn eerste hit: Everybody’s Somebody’s Fool.


Dat Jimmy Scott zijn leven lang een hoge stem hield, kwam doordat hij leed aan het syndroom van Kallman. Dit syndroom belemmerde niet alleen zijn groei (de Amerikaan werd niet groter dan anderhalve meter), het zorgde er ook voor dat hij nooit de baard in de keel kreeg.

In 1967 boekte Scott een groot succes met zijn album All the Way. Het album leverde hem een nominatie op voor de Grammy Awards.

Scott trad op met onder meer Elton John, Lou Reed, Michael Stipe, Sting, Charlie Parker, Lester Young en Charles Mingus. Hij is ook te horen op het album Magic and Loss van Lou Reed.

- advertentie -

Jimmy Scott – Everybody’s Somebody’s Fool

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: