Dark
Light

Jazz

Jimmy Scott (cc)

Jimmy Scott – Jazz-zanger

Dat Jimmy Scott zijn leven lang een hoge stem hield, kwam doordat hij leed aan het syndroom van Kallman. Dit syndroom belemmerde niet alleen zijn groei, het zorgde er ook voor dat hij nooit de baard in de keel kreeg.
1 minuut leestijd

Toetsenist George Duke overleden

De Amerikaanse jazztoetsenist George Duke is maandag op 67-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Los Angeles overleden aan de gevolgen van leukemie. De in San Rafael geboren muzikant maakte maar liefst dertig soloalbums. Bij het grote publiek is hij echter ook bekend om zijn samenwerking met Frank Zappa.
1 minuut leestijd

Jazz-zangeres Rita Reys (88) overleden

De Nederlandse jazz-zangeres Rita Reys is zondag op 88-jarige leeftijd overleden. Haar manager heeft dat bekendgemaakt. Twee jaar geleden werd de zanngeres nog geridderd vanwege haar bijdrage aan de jazzmuziek in Nederland. De zangeres, ook wel Europe’s First Lady of Jazz genoemd, staat al zeventig jaar op de planken. Vanaf 1941 zong ze bij het theaterorkest van haar vader en
1 minuut leestijd

Trompettist Donald Byrd (80) overleden

De beroemde Amerikaanse trompettist Donald Byrd is maandag op tachtigjarige leeftijd overleden. Dat melden Amerikaanse media op basis van een verklaring van zijn neef, Alex Bugnon. Deze neef, zelf ook jazzmuzikant, schreef donderdag op zijn Facebookpagina:
1 minuut leestijd

Jazzdrummer Joe Morello (82) overleden

De Amerikaanse jazzdrummer Joe Morello is zaterdag op 82-jarige leeftijd overleden. Morello wordt door kenners gerekend tot één van de beste jazzdrummers ter wereld. Hij werd vooral bekend als drummer van het zogenaamde Dave Brubeck Quartet, een jazzformatie die experimenteerde met ongebruikelijke maatsoorten. Samen met saxofonist Paul Desmond legde Morello de basis voor de wereldhit Take Five. De naam van
1 minuut leestijd
×