Dark
Light

Jazzdrummer Joe Morello (82) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

De Amerikaanse jazzdrummer Joe Morello is zaterdag op 82-jarige leeftijd overleden.

Morello wordt door kenners gerekend tot één van de beste jazzdrummers ter wereld. Hij werd vooral bekend als drummer van het zogenaamde Dave Brubeck Quartet, een jazzformatie die experimenteerde met ongebruikelijke maatsoorten. Samen met saxofonist Paul Desmond legde Morello de basis voor de wereldhit Take Five. De naam van dit nummer verwijst naar de opvallende 5/4-maatsoort waarin het geschreven is. Het nummer bevat een bijzondere drumsolo van Morello.



De jazzdrummer is te horen op meer dan honderdtwintig albums, waarvan ongeveer de helft van het Dave Brubeck Quartet. Joe Morello brak in 1968 met de jazzformatie. Vanaf dat moment hield hij zich voornamelijk bezig met het geven van muziekles. Ook gaf hij verschillende studieboeken uit. Sinds 1976 was Morello blind.

Morello’s overlijden werd zaterdag bekendgemaakt op de website joemorello.net. Een doodsoorzaak werd hier niet gegeven. Joe Morello is 82 jaar oud geworden.

Joe Morello – Drumsolo

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

×