L’Allée des Alyscamps (1888) – Vincent van Gogh

Bij een veiling van Sotheby’s in New York is 66,3 miljoen dollar (58,5 miljoen euro) neergelegd voor het werk L’Allée des Alyscamps van Vincent van Gogh.

Van Gogh maakte dit werk in 1888, toen hij in Arles twee maanden samenwerkte met de Franse schilder Paul Gauguin. Sotheby’s verwachtte vooraf dat het werk ongeveer 40 miljoen dollar op zou brengen, maar een Aziatische privéverzamelaar bleek bereid beduidend dieper in de buidel te tasten.

Het is geen record voor een schilderij van Van Gogh. In 1990 betaalde een verzamelaar 82,5 miljoen dollar voor Portret van Dr. Gachet.

Bekijk ook: Schilderijen van Vincent van Gogh
…en: Vincent van Gogh (1853-1890) – Zijn leven en werk
Overzicht van boeken over Vincent van Gogh

- advertentie -
L'Allée des Alyscamps - Vincent van Gogh, 1888
L’Allée des Alyscamps – Vincent van Gogh, 1888

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: