Dark
Light

‘Lichaam slachtoffer Jack the Ripper opgegraven’

1 minuut leestijd
Afbeelding van Jack the Ripper in een krant uit 1888 (Polize Gazette)
Afbeelding van Jack the Ripper in een krant uit 1888 (Polize Gazette)

Naar aanleiding van een nieuwe theorie over de identiteit van de beruchte seriemoordenaar Jack the Ripper, heeft het Britse ministerie van Justitie toestemming gegeven om het lichaam van zijn laatste slachtoffer op te graven. Dat meldde de krant The Independent zaterdag.

Screenshot uit de film From Hell over Jack the Ripper
Screenshot uit de film From Hell over Jack the Ripper
In 1888 vermoordde de beruchte seriemoordenaar Jack the Ripper zeker vijf prostituees. De identiteit van de moordenaar werd nooit achterhaald.

Om de zoveel tijd duiken er echter nieuwe theorieën op. Vorig jaar nog beweerde een auteur de identiteit van de moordenaar te hebben achterhaald, nadat hij DNA op een bebloede sjaal van een van de slachtoffers had laten onderzoeken. Als moordenaar werd de Pool Aaron Kominski gepresenteerd. Later werden er echter vraagtekens bij dit onderzoek gezet.

Nu is er dus weer een nieuwe theorie. De auteur Wynne Weston-Davies, verwant met het laatste slachtoffer van Jack the Ripper, beweert in een nieuw boek dat de moorden zijn gepleegd door Francis Spurzheim Craig. Zijn motief zou wraak zijn geweest. Zijn vrouw Elizabeth Weston-Davies zou in het geheim in de prostitutie hebben gewerkt, onder de schuilnaam Mary Jane Kelly. Zij was het laatste slachtoffer van de seriemoordenaar.

Hoewel de rechtbankverslaggever eigenlijk alleen zijn vrouw wilde doden, zou hij eerst nog vier andere hoeren hebben gedood zodat het leek alsof de moorden waren gepleegd door een seriemoordenaar die al langer bezig was.

Wynne Weston-Davies wil dat het lichaam van Mary Jane Kelly opgegraven wordt, zodat DNA afgenomen kan worden. Hij hoopt dat vervolgens aangetoond kan worden dat de prostituee in werkelijkheid de vrouw van de rechtbankverslaggever was.

DVD: Jack The Ripper

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×