Het moet een akelig bloedbad zijn geweest in de herberg. Een jonkheer lag dood op de grond met afgebroken ribben die zijn maag en hart hadden doorboord. Het gebeurde op 9 april 1678 in Herberg De Pauw te Doesburg.
Op 28 februari 1986 werd de Zweedse premier Olof Palme het slachtoffer van een moordaanslag.
Moordenaar Marc David Chapman wordt na zijn daad aangetroffen met het moordwapen in zijn hand en tweeduizend dollar cash in de zak. In plaats van te vluchten zit hij doodgemoedereerd te lezen in 'The Catcher in the Rye'.
Op 8 december 1980 werd muzikant John Lennon vermoord door Mark David Chapman. De moord schokte de wereld. Wat de moordenaar bezielde om Lennon dood te schieten is nooit helemaal duidelijk geworden.
Frans Hooijmaijers (bijnamen: Dikke Frans en De Spuitreus) is waarschijnlijk de grootste seriedoder die Nederland ooit gekend heeft: verdacht van moord op 259 mensen. De hoofdverpleger bekent er 15. Die verklaring trekt hij weer in. Uiteindelijk wordt hij veroordeeld voor 5 zaken. Als moordwapen hanteert hij de injectiespuit, gevuld met insuline of valium.
Daniel M. van Doorn en Evert van der Zouw gingen op zoek naar spraakmakende levensdelicten in de schimmige duistere steegjes en op de statige brede lanen die Utrecht rijk is. Ze stuitten op onomkeerbare misdaden die het daglicht niet konden verdagen, maar soms toch midden op de dag plaatsvonden. Sommigen stilletjes in een verlaten krocht in de oude binnenstad, anderen
Pietro Pacciani werd verantwoordelijk geacht voor een reeks dubbele moorden die tussen 1974 en 1985 werden gepleegd in het Italiaanse Firenze (Florence). Het leverde hem na een omstreden proces een veroordeling op van veertien maal levenslang en de bijnaam “Il mostro di Firenze”.
Onder de duizenden onderzoekers en historici die zich sinds die fatale novemberdag in Dallas 1963 hebben beziggehouden met de moord op president Kennedy, vandaag 57 jaar geleden, bevindt zich ook de Nederlandse journalist Willem Oltmans.
De bloedige moordaanslag die in februari 1908 op de Portugese koninklijke familie werd gepleegd veroorzaakte bij de Europese vorstenhuizen en in de rest van de wereld een ware schokgolf van afschuw en ongeloof.
Het verhaal van de Leidse gifmengster Maria Catharina Swanenburg, ook wel bekend als Goeie Mie. De grootste seriemoordenares uit de Nederlandse geschiedenis.
De Amerikaanse seriemoordenaar Ted Bundy geldt als een van de meest beruchte seriemoordenaars uit de geschiedenis. Hij bekende 28 moorden op jonge vrouwen en meisjes, maar het daadwerkelijke aantal slachtoffers van Ted Bundy heeft waarschijnlijk een stuk hoger gelegen.
De Tunesische immigrant Hamida Djandoubi was de laatste ter dood veroordeelde die in Frankrijk werd geguillotineerd. Hieronder het verhaal van de man wiens daden de goegemeente met afschuw vervulde:
Vrij onbekend is dat dat zowel de uitdrukking als de kermisattractie kop-van-jut hun naam danken aan een persoon die echt geleefd heeft, namelijk de moordenaar Hendrik Jut.
Op 2 november 1854 werd in Amsterdam voor het laatst een ter dood veroordeelde opgehangen. De ongelukkige was de 21-jarige Johann Heinrich Kemper.
Maarten van Rossem over de moord op Theo van Gogh en de “lulkoek” die na zijn dood werd verkocht.
Op donderdag 22 oktober 1936 bekende Djasimin de moord op een jonge vrouw, preciezer gezegd, hij bekende de lustmoord. Binnen een week was hij gepakt.
Wat heeft Sherlock Holmes, de pijp rokende superspeurder uit Londen, te maken met een knus stadje in het hart van Zwitserland? Voor de volbloed-fans van de verhalen van Conan Doyle is die vraag een eitje. Die weten dat de negentiende-eeuwse detective bij Meiringen, in het Berner Oberland, zijn dood vond in de strijd met zijn aartsvijand professor Moriarty.
Op 28 september 1925 ontmoette de heer Birkenveld op een treinstation te Sigli, gelegen in Atjeh nabij Kota Radja, een zeer scherp mes dat zijn lichaam doorboorde. Enkele dagen later riepen de kranten dat er wederom een Atjehmoord was gepleegd. Hield het dan nooit op?
Op vrijdag 23 augustus 1918 schreven de Indische kranten over een dessa-drama. De heer Van Amerongen was achtereenvolgens uitgescholden, gestenigd, gestoken en vervolgens gestorven. Reden genoeg voor ontzetting, maar de koloniale kranten reageerden merkwaardig laconiek. Hoe kon dat?
Op vrijdag 24 juni 1932 kwam eindelijk de ontknoping van de moordzaak aan de Prinsenlaan te Batavia. Maanden lang hadden de getuigenverklaringen aangesleept.
Op 23 mei 1885 werd het gezellig samenzijn in de sociëteit van Djambi (Midden-Sumatra) ruw verstoord. Twee inheemse mannen drongen binnen om daar dood en verderf te zaaien. Het gouvernement begreep dat er nu opgetreden moest worden, want kon men zoiets onbestraft laten?