Madame Tussauds Berlijn onthult beeld Anne Frank

Het wassen beeld – Foto: Madame Tussauds
Bij Madame Tussauds in Berlijn is vrijdag een beeld onthuld van Anne Frank. Het wassen beeld is gebaseerd op de laatst bekende foto die van haar werd gemaakt.

Het beeld toont Anne Frank zittend aan een tafel terwijl ze in haar dagboek schrijft. Als onderduikster hield Anne Frank vanaf haar dertiende verjaardag in Amsterdam een dagboek bij. Twee jaar later overleed ze in concentratiekamp Bergen-Belsen. Ze was op dat moment een naamloze dode, een van de miljoenen onschuldigendie door de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog werden vermoord. Vanwege haar dagboek werd ze na de oorlog een van de symbolen van de Holocaust.

- advertentie -

Het beeld van Anne Frank staat vlakbij het wassen beeld van Sophie Scholl, een Duitse studente die in 1943 om het leven werd gebracht vanwege haar werk als verzetsstrijdster.

In het wassenbeeldenmuseum in Berlijn zijn sinds de opening in 2008 beelden van een groot aantal bekendheden te zien. Er is ook een beeld van Adolf Hitler geplaatst. Dit beeld zorgde in Duitsland de afgelopen jaren voor behoorlijk wat opschudding. Op de eerste dag dat het beeld in het museum te zien was, trok een 41-jarige bezoeker het hoofd van het beeld van Hitler. Later werd het beeld teruggeplaatst. Om te voorkomen dat het weer beschadigd zou worden, werd er een glazen wand bijgeplaatst.

Roma- en Sinti PhilharmonikerTer nagedachtenis van alle slachtoffers van…
De restauratie van Barak 1B is in volle gang…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier