Dark
Light

Mary Blair (1911-1978) – Amerikaanse kunstenares

Auteur:
1 minuut leestijd
Mary Blair (1911-1978) - Amerikaanse kunstenares
Mary Blair (1911-1978) - Amerikaanse kunstenares

Het was in 2011 honderd jaar geleden dat de Amerikaanse kunstenares Marie Blair geboren werd. Google stond bij die gebeurtenis stil met een speciaal logo.

Google Doodle voor Mary Blair
Google Doodle voor Mary Blair
Het bekende logo van Google wordt op speciale dagen soms vervangen door zogenaamde Google Doodles, bijzondere Google-logo’s. Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Mary Blair (1911-1978) is het traditionele logo woensdag vervangen door een logo in de stijl van een kleurige tekening van Blair.

Walt Disney

Bij Kiki Thuis
Bij Kiki Thuis
De Amerikaanse werd op 21 oktober 1911 geboren als Mary Robinson. Ze werd vooral bekend door haar werk voor Walt Disney. Zo ontwierp ze onder meer tekeningen voor films als Alice in Wonderland, Peter Pan, Dombo en Assepoester. Daarnaast illustreerde ze verschillende kinderboeken uit de zogenaamde Gouden Boekjes-reeks. Een voorbeeld van zo’n boekje isBaby’s House , in 1953 in Nederland uitgegeven onder de titel Bij Kiki Thuis.

Lichtvoetig

Mary Blair werd onder meer gewaardeerd omdat ze op een lichtvoetige manier moderne kunst naar de animaties van de Walt Disney-studio bracht. In haar werk zijn onder meer invloeden van het kubisme te zien.

Animatie op basis van tekeningen van Mary Blair:

×