EreadersEreaders

Michele ‘Nutella’ Ferrero (89) overleden

Nutella - cc
Nutella – cc
Michele Ferrero, de man die bekend en rijk werd met producten als Nutella en Kinder Surprise, is op 89-jarige leeftijd overleden.

- ad -

De Italiaan was al enige tijd ziek. Michele Ferrero bracht de bekende hazelnootpasta Nutella in 1964 op de markt. Vanuit de naar Ferrero vernoemde fabrieken werden echter veel meer bekende producten gefabriceerd.

Michele Ferrero bracht onder meer Tic Tac, Kinder chocolade, Mon Chéri, Ferrero Rocher en Pocket Coffee op de markt. Deze handel legde de Italiaan geen windeieren. Ferroro had een geschat vermogen van 20 miljard euro en was daarmee mogelijk de rijkste Italiaan.

Nutella-kookboeken

Volgens sommige berekeningen gaat er elke 2,5 seconde ergens in de wereld een pot Nutella over toonbank. De hazelnootpasta wordt overigens niet alleen als broodbeleg gebruikt. Liefhebbers maken onder meer Nutella-cakejes, Nutella-koekjes en zelfs Nutella-ijs. Er zijn ook verschillende Nutella-kookboeken op de markt.

- advertentie-

- ad -
- advertentie -

Bekijk ook: Het grote Nutella-kookboek

10 best uses of Nutella:


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

 • Ridders van de lucht (1914-1918)

  Ridders van de lucht (1914-1918)

  Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd op kleine schaal gebruik gemaakt van vliegtuigen. Historicus Roelof van IJken onderzocht de herinneringen en beeldvorming met betrekking tot jachtvliegers tijdens de Eerste Wereldoorlog en het InterbellumLees bericht »
 • De taal van het dorp (vóór 1970)

  De taal van het dorp (vóór 1970)

  De migratie binnen Nederland en de migratie vanuit het buitenland naar Nederland was niet de eerste aanzet voor de achteruitgang van de dorps- en stadsdialecten van Nederland. Die achteruitgang was eerder al ingezet, deels al veel eerder, met de komst …Lees bericht »
 • Bijzondere bustes

  Bijzondere bustes

  Wat dacht je van rijpe tomaten, waterkruiken of drukbellen? Van extreem grote voorgevels ('ballonnen', 'kniewappers' of 'buffers') tot nauwelijks waarneembare stipjes ('drukbellen' en 'muggenbeten'), je vindt ze allemaal!Lees bericht »
 • Vrouwenrechten: levensgevaarlijk!

  Vrouwenrechten: levensgevaarlijk!

  Vrouwen werden geacht thuis zorg te dragen voor het huishouden en de opvoeding van de kinderen.Lees bericht »

Veel meer tips ➱


Blij met deze site?

Klant bij Bol?Klant bij Bol? Bestel via deze link en Historiek krijgt een kleine vergoeding. Dank u wel!