Dark
Light

Middelburg maakt lijst slachtoffers WOII

Auteur:
1 minuut leestijd

De gemeente Middelburg heeft een lijst laten maken waarop alle burger- en militaire slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog worden vermeld. De lijst wordt op 4 mei 2013 officieel gepresenteerd.

De lijst is opgesteld naar aanleiding van een verzoek van de Oorlogsgravenstichting. Deze stichting vroeg alle Nederlandse gemeenten in 2009 om een lijst op te stellen van de burgers die door een beschieting of bombardement tijdens de oorlog in de betreffende gemeente om het leven kwamen.

Mede op basis van dit verzoek besloot de gemeente Middelburg om per plaats een lijst te maken van alle burger- en militaire slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Voor dit onderzoek zijn allerlei bronnen, waaronder verschillende archieven, geraadpleegd.
Er werd ook een oproep gedaan aan inwoners om te helpen de lijsten zo compleet mogelijk te maken.

In het document staan de verlieslijsten van de plaatsen Arnemuiden, Middelburg, Nieuw- en Sint Joosland en Sint Laurens. De voorlopige lijst is afgelopen week vrijgegeven. Op 4 mei 2013 verschijnt de definitieve lijst.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×