Dark
Light

Middelburg maakt lijst slachtoffers WOII

Auteur:
1 minuut leestijd

De gemeente Middelburg heeft een lijst laten maken waarop alle burger- en militaire slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog worden vermeld. De lijst wordt op 4 mei 2013 officieel gepresenteerd.

De lijst is opgesteld naar aanleiding van een verzoek van de Oorlogsgravenstichting. Deze stichting vroeg alle Nederlandse gemeenten in 2009 om een lijst op te stellen van de burgers die door een beschieting of bombardement tijdens de oorlog in de betreffende gemeente om het leven kwamen.

Mede op basis van dit verzoek besloot de gemeente Middelburg om per plaats een lijst te maken van alle burger- en militaire slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Voor dit onderzoek zijn allerlei bronnen, waaronder verschillende archieven, geraadpleegd.
Er werd ook een oproep gedaan aan inwoners om te helpen de lijsten zo compleet mogelijk te maken.

In het document staan de verlieslijsten van de plaatsen Arnemuiden, Middelburg, Nieuw- en Sint Joosland en Sint Laurens. De voorlopige lijst is afgelopen week vrijgegeven. Op 4 mei 2013 verschijnt de definitieve lijst.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

×