Middelburg maakt lijst slachtoffers WOII

Graven en monumenten in de omgeving Middelburg – Foto: Gemeente Middelburg
De gemeente Middelburg heeft een lijst laten maken waarop alle burger- en militaire slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog worden vermeld. De lijst wordt op 4 mei 2013 officieel gepresenteerd.

De lijst is opgesteld naar aanleiding van een verzoek van de Oorlogsgravenstichting. Deze stichting vroeg alle Nederlandse gemeenten in 2009 om een lijst op te stellen van de burgers die door een beschieting of bombardement tijdens de oorlog in de betreffende gemeente om het leven kwamen.


Mede op basis van dit verzoek besloot de gemeente Middelburg om per plaats een lijst te maken van alle burger- en militaire slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Voor dit onderzoek zijn allerlei bronnen, waaronder verschillende archieven, geraadpleegd.
Er werd ook een oproep gedaan aan inwoners om te helpen de lijsten zo compleet mogelijk te maken.

- advertentie -

In het document staan de verlieslijsten van de plaatsen Arnemuiden, Middelburg, Nieuw- en Sint Joosland en Sint Laurens.

De voorlopige lijst is afgelopen week vrijgegeven. Op 4 mei 2013 verschijnt de definitieve lijst.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: