Dark
Light

Miljoenen jaren oud fossiel gevonden in Maastricht

Auteur:
1 minuut leestijd

Snuit van een hedendaagse zaagvis - Afb: Oertijdmuseum Boxtel
Snuit van een hedendaagse zaagvis – Afb: Oertijdmuseum Boxtel
In een mergelgroeve in Maastricht is een miljoenen jaren oud fossiel van een zaagvis gevonden. Dat melden Limburgse media.


Volgens regionale omroep L1 is het fossiel van de prehistorische vis maar liefst 66 miljoen jaar oud. In de mergelgroeve werd de fossiele snuit (rostrum) van de vis gevonden. Het fossiel is nog voor een groot deel verborgen in de kalksteen. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch is woensdag een CT-scanscan gemaakt. Onderzoekers hopen het fossiel met behulp van die scan onbeschadigd uit het gesteente te kunnen halen.

Volgens een woordvoerder van het Natuur Historisch Museum Maastricht gaat het om een vondst van internationale allure. Het bijzondere fossiel is ontdekt door amateur-paleontoloog Sjir Renkens uit Zaltbommel.

Een jaar geleden werd in een kalksteengroeve in Maastricht nog een dertien meter lang fossiel gevonden van een zogenaamde mosasaurus.

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Recent gepubliceerd

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×