Dark
Light

Muurschildering voor Coen Moulijn

Auteur:
1 minuut leestijd

De muurschildering – Still YouTube
In Rotterdam is woensdag een muurschildering onthuld als eerbetoon aan voetballer Coen Moulijn. De Feyenoorder overleed begin dit jaar op 73-jarige leeftijd.

De twaalf meter hoge muurschildering bevindt zich op een muur aan de Moerkapellestraat. Coen Moulijn groeide op in deze buurt in het Oude Noorden van Rotterdam.

De muurschildering is gemaakt door kunstenaar Erik Zijst.Hij wilde met het werk een eerbetoon brengen aan ‘Mister Feyenoord’. Het kunstwerk werd woensdag onthuld in bijzijn van Adrie Moulijn-Paauwe, de weduwe van Coen Moulijn. Ook verschillende oud-ploeggenoten van de voetballer en vertegenwoordigers van deelgemeente Noord woonden de officiële onthulling bij.

Coen Moulijn is een van dé iconen van voetbalclub Feyenoord. Van 1955 tot 1972 speelde hij als linksbuiten in de voorhoede van die club en in die periode werd Feyenoord vijf keer kampioen en werd twee keer de nationale beker gewonnen. Het grootste succes uit de carrière van Coen Moulijn kwam in 1970 toen Feyenoord, als eerste Nederlandse club, de Europacup I won. Coen Moulijn groeide uit tot de publiekslieveling van de Feyenoord-supporters. Hij kwam bijna veertig keer uit voor het Nederlands elftal.

×