Dark
Light

Muzikant en zanger J.J. Cale overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

J.J. Cale in
De Amerikaanse singer-songwriter en gitarist J.J. Cale is vrijdag op 74-jarige leeftijd overleden. Dat is bekendgemaakt via de website van de artiest.

John Weldon Cale werd in december 1938 geboren in Tulsa, een stad in Oklahoma. Als muzikant zou J.J. Cale een van de bekendste vertolkers van de zogenaamde tulsa sound worden. Deze muziekstijl wordt vaak omgeschreven als een mix van rockabilly, rock ‘n’ roll, en blues. In verschillende van zijn nummers zong Cale ook over Tulsa en Oklahoma.

J.J. Cale werd onder meer beroemd doordat Eric Clapton twee nummers van zijn hand succesvol coverde: After Midnight en Cocaine. Clapton was zeker niet de enige muzikant die zich liet inspireren door de laid back sound van J.J. Cale. Ook bekende artiesten en groepen als Lynyrd Skynyrd, Deep Purple, Johnny Cash, Captain Beefheart, Santana en Bryan Ferry namen nummers van hem op.

De Amerikaan overleed vrijdag in een ziekenhuis in La Jolla (Californië) aan de gevolgen van een hartaanval.

J.J. Cale – Travelin’ light:

Muziek van J.J. Cale

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 50.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.015 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×