Muzikant en zanger J.J. Cale overleden

J.J. Cale in
De Amerikaanse singer-songwriter en gitarist J.J. Cale is vrijdag op 74-jarige leeftijd overleden. Dat is bekendgemaakt via de website van de artiest.

John Weldon Cale werd in december 1938 geboren in Tulsa, een stad in Oklahoma. Als muzikant zou J.J. Cale een van de bekendste vertolkers van de zogenaamde tulsa sound worden. Deze muziekstijl wordt vaak omgeschreven als een mix van rockabilly, rock ‘n’ roll, en blues. In verschillende van zijn nummers zong Cale ook over Tulsa en Oklahoma.

J.J. Cale werd onder meer beroemd doordat Eric Clapton twee nummers van zijn hand succesvol coverde: After Midnight en Cocaine. Clapton was zeker niet de enige muzikant die zich liet inspireren door de laid back sound van J.J. Cale. Ook bekende artiesten en groepen als Lynyrd Skynyrd, Deep Purple, Johnny Cash, Captain Beefheart, Santana en Bryan Ferry namen nummers van hem op.

- advertentie -

De Amerikaan overleed vrijdag in een ziekenhuis in La Jolla (Californië) aan de gevolgen van een hartaanval.

J.J. Cale – Travelin’ light:

Muziek van J.J. Cale

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: