Week van de koloniale geschiedenis

Nederlands werelderfgoed op nieuwe postzegels

PostNL heeft een nieuwe serie postzegels uitgebracht met daarop afbeeldingen van de Nederlandse werelderfgoederen. De zegels komen uit dankzij een samenwerking van het postbedrijf met Stichting Werelderfgoed.nl en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Op de postzegels zijn negen van de tien Nederlandse werelderfgoedlocaties afgebeeld. Het meest recente werelderfgoed, de Van Nellefabriek in Rotterdam, is opgenomen in een bijbehorende prestigeboekje. Deze locatie werd pas zeer recent toegevoegd aan de prestigieuze werelderfgoedlijst van Unesco. RCE over het werelderfgoed:

“Een plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is goed voor het toerisme en de economie. Op internationaal niveau worden de erfgoederen als onvervangbaar en uitzonderlijk gezien. Zo vertellen de verschillende Nederlandse monumenten elk een bijzonder verhaal over waterbeheer, de burgersamenleving of (land)ontwerp.”

Bekijk ook: Lijst van Werelderfgoederen in Nederland (UNESCO)

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: