Nederlands werelderfgoed op nieuwe postzegels

PostNL heeft een nieuwe serie postzegels uitgebracht met daarop afbeeldingen van de Nederlandse werelderfgoederen. De zegels komen uit dankzij een samenwerking van het postbedrijf met Stichting Werelderfgoed.nl en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Op de postzegels zijn negen van de tien Nederlandse werelderfgoedlocaties afgebeeld. Het meest recente werelderfgoed, de Van Nellefabriek in Rotterdam, is opgenomen in een bijbehorende prestigeboekje. Deze locatie werd pas zeer recent toegevoegd aan de prestigieuze werelderfgoedlijst van Unesco. RCE over het werelderfgoed:

“Een plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is goed voor het toerisme en de economie. Op internationaal niveau worden de erfgoederen als onvervangbaar en uitzonderlijk gezien. Zo vertellen de verschillende Nederlandse monumenten elk een bijzonder verhaal over waterbeheer, de burgersamenleving of (land)ontwerp.”

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: