Nederlandse inzendingen bij het Eurovisiesongfestival

/
2 minuten leestijd
Nederlandse inzendingen bij het Eurovisiesongfestival (cc - Pixabay)
Nederlandse inzendingen bij het Eurovisiesongfestival (cc - Pixabay)

Al sinds de eerste editie in 1956 doet Nederland mee aan het Eurovisiesongfestival. Op deze pagina vind je een lijst met alle Nederlandse inzendingen bij het Eurovisiesongfestival. Uiteraard vermelden we ook de nummers die de artiesten ten gehore brachten, evenals de resultaten.

Lenny Kuhr tijdens het songfestival van 1969
Lenny Kuhr tijdens het songfestival van 1969
Nederland won het jaarlijkse liedjesfestijn in totaal vijf keer, in 1957, 1959, 1969, 1975 en 2019. Je leest daar hier meer over.

We waren er overigens niet altijd bij. Twee keer, in 1985 en 1991, deed Nederland niet mee omdat het Eurovisiesongfestival op 4 mei gehouden werd en deelname vanwege de Nationale Dodenherdenking niet gepast geacht werd.

In 1995 en 2002 waren we ook niet van de partij. Nederland mocht toen niet meedoen vanwege een slecht resultaat in het jaar daarvoor.

In de overige jaren stond Nederland overigens niet altijd in de finale. De keren dat ons land sneuvelde in de halve finale zijn hieronder echter wel meegenomen.

Bekijk ook: De Nederlandse winnaars van het Songfestival
…en: De merkwaardige Songfestival-overwinning van Lenny Kuhr
Boek: Het grote songfestival boek

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties