Nederlandse inzendingen bij het Eurovisiesongfestival

Al sinds de eerste editie in 1956 doet Nederland mee aan het Eurovisiesongfestival. Op deze pagina vind je een lijst met alle Nederlandse inzendingen bij het Eurovisiesongfestival. Uiteraard vermelden we ook de nummers die de artiesten ten gehore brachten, evenals de resultaten.

Lenny Kuhr tijdens het songfestival van 1969
Lenny Kuhr tijdens het songfestival van 1969
Nederland won het jaarlijkse liedjesfestijn in totaal vier keer, in 1957, 1959, 1969 en 1975. Je leest daar hier meer over.

We waren er overigens niet altijd bij. Twee keer, in 1985 en 1991, deed Nederland niet mee omdat het Eurovisiesongfestival op 4 mei gehouden werd en deelname vanwege de Nationale Dodenherdenking niet gepast geacht werd.

In 1995 en 2002 waren we ook niet van de partij. Nederland mocht toen niet meedoen vanwege een slecht resultaat in het jaar daarvoor.

- advertentie -

In de overige jaren stond Nederland overigens niet altijd in de finale. De keren dat ons land sneuvelde in de halve finale zijn hieronder echter wel meegenomen.

Bekijk ook: De Nederlandse winnaars van het Songfestival
…en: De merkwaardige Songfestival-overwinning van Lenny Kuhr
Boek: Het grote songfestival boek

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: