Nieuw entreegebouw voor Paleis Het Loo

Paleis Het Loo neemt op dinsdag 19 april een nieuw entreegebouw in gebruik.

Volgens de culturele instelling ademt het nieuwe gebouw een sfeer uit die “in overeenstemming is met de allure van het eeuwenoude paleis en het historische stallencomplex”. Het entreegebouw is gebouwd naar een ontwerp van architect Koen van Velsen en herbergt niet alleen de kassa, maar ook een informatie- en winkelbalie. Op de wand worden permanent filmbeelden vertoond die een beeld geven van de sfeer in en rond het paleis gedurende de verschillende jaargetijden.Een nieuwe entree was nodig omdat het oude houten kassahuisje van Paleis Het Loo niet meer aan de ARBO-eisen voldeed. Vier jaar geleden presenteerden vier architectenbureau’s een plan voor een nieuwe entree. Uiteindelijk werd voor het ontwerp van Koen van Velzen gekozen. Paleis Het Loo:

- advertentie -

Door de situering op de kop van de hoofdlaan die naar het paleis leidt, ziet men vanuit het entreegebouw direct het museum in de verte liggen en is een natuurlijker verbinding tussen de diverse gebouwen tot stand gebracht.

Rond het nieuwe gebouw zijn honderd grote rododendrons geplaatst. Deze zijn aan het paleis aangeboden door het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: