Dark
Light

Nieuwe historische comedy: ‘Welkom in de prehistorie’

Auteur:
1 minuut leestijd
Actrice Ilse Warringa in de serie ‘Welkom in de prehistorie’
Actrice Ilse Warringa in de serie ‘Welkom in de prehistorie’ - © ntr

Onder de titel ‘Welkom in de…’ zendt de NTR al enkele jaren humoristische televisieseries uit. Voor deze serie kruipen acteurs in de huid van historische personages en wordt op lichtvoetige wijze stilgestaan bij een bepaalde periode uit de geschiedenis. Zondag start een nieuwe serie. Dit keer staat de prehistorie centraal.

De nieuwe historische comedy bestaat uit twee afleveringen en is weer bedacht, geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen. De makers hebben zich laten adviseren door hoogleraar Wil Roebroeks, gespecialiseerd in de Oude Steentijd en neanderthalers. De NTR over de nieuwe serie:

Van wie stammen we af? Waar komen de mensen vandaan? Wie maakte de grottekeningen en de hunebedden, hoe maakten de oermensen vuur, hoe koud was de ijstijd en waar zijn al de neanderthalers toch gebleven? Wat was de grootste sprong voorwaarts van de mens?

De grote kenner Charles Darwin (Erik van Muiswinkel) en ijsmummie Ötzi (Rogier in ’t Hout) zijn te gast bij Dorine (Plien van Bennekom) en geven antwoord op al deze vragen. Ook het meisje van Yde oftewel ‘het veenlijk’ (Dorine van Gent) en Julius Caesar (Pierre Bokma) komen voorbij.

'Welkom in de prehistorie' - Groepsfoto
‘Welkom in de prehistorie’ – Groepsfoto – © ntr

De prehistorie duurde in totaal zo’n 2,5 miljoen jaar. Voor de serie is deze periode samengevat in twee afleveringen van vijfentwintig minuten. Eerder maakte de NTR onder meer de series Welkom bij de Romeinen, Welkom in de Gouden Eeuw en Welkom in de jaren 60.

De afleveringen Welkom in de prehistorie zijn te zien op de zondagen 12 en 19 februari om 18:00 uur bij de NTR.

×