Dark
Light

Postzegelvel ter ere van ‘100 jaar De Stijl’

1 minuut leestijd
Postzegelvel ter ere van '100 jaar De Stijl'
Postzegelvel ter ere van '100 jaar De Stijl'

PostNL geeft aankomende maandag het postzegelvel ‘100 jaar De Stijl’ uit, over de invloedrijke Nederlandse kunstbeweging uit de twintigste eeuw. Op de postzegels staat werk afgebeeld van Theo van Doesburg, Piet Mondriaan, Cornelis van Eesteren, Gerrit Rietveld en J.J.P. Oud. Allen belangrijke vertegenwoordigers van De Stijl.

In het Gemeentemuseum Den Haag ontving burgemeester Pauline Krikke woensdag het eerste exemplaar van de postzegels ’100 jaar De Stijl’. Ook het hoofdkantoor van PostNL is momenteel gehuld in de stijl van 100 jaar De Stijl. Er is een ontwerp aangebracht dat is geïnspireerd op Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan.

Postzegelvel ter ere van '100 jaar De Stijl'
Postzegelvel ter ere van ‘100 jaar De Stijl’

In 2017 is het honderd jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Daarom vinden dit jaar door heel Nederland tal van evenementen en tentoonstellingen plaats. Kunstenaars die zich destijds aansloten bij De Stijl zochten naar een totaal ‘nieuwe kunst’, die ook de samenleving moest moderniseren. Met Rembrandt, Vermeer, Van Gogh en Escher behoort Piet Mondriaan wereldwijd nu tot de beroemdste Nederlandse kunstenaars.

Het postzegelvel ‘100 jaar De Stijl telt tien postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegelserie is vanaf 27 maart te koop.

Boek: Sporen van De Stijl (1917-2017)

×