Dark
Light

Oud-minister Wil Albeda (88) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

Wil Albeda in 1977 (cc-anefo-Koen Suyk)
Wil Albeda in 1977 (cc-anefo-Koen Suyk)
De Nederlandse oud-minister Wil Albeda is dinsdag op 88-jarige leeftijd overleden. Albeda was minister van Sociale Zaken in het eerste kabinet-Van Agt.

De politicus werd geboren in Rotterdam en studeerde daar economie. In 1957 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit op een proefschrift over de rol van de vakbeweging in de moderne maatschappij. Albeda sloot zich aan bij het ARP. In 1966 werd hij hoogleraar sociaal-economisch beleid aan de Nederlandse Economische Hogeschool in Rotterdam. Datzelfde jaar trad hij namens zijn partij ook toe tot de Eerste Kamer. In 1973 werd hij fractievoorzitter. Ook stond hij dat jaar als informateur aan de wieg van kabinet-Den Uyl.

Een kabinet later werd Albeda zelf minister. Hij werd minister van Sociale Zaken in het kabinet van Dries van Agt. In die hoedanigheid bracht hij onder meer een herziening van de Wet op de ondernemingsraden en de Arbeidsomstandighedenwet tot stand. Na zijn ministerschap keerde hij terug in de Senaat.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×