Dark
Light

Reagan krijgt straat in Den Haag

1 minuut leestijd

Ronald Reagan
Den Haag krijgt een straat die vernoemd is naar de Amerikaanse oud-president Ronald Reagan (1911-2004).

De VVD-fractie in Den Haag stelde enige tijd geleden voor om een straat naar de oud-president te vernoemen. De fracties van D66, PvdA en GroenLinks zagen niets in het plan. Een straat naar Reagan vernoemen zou het imago van de stad geen goed doen.

Het gemeentebestuur oordeelde anders en heeft dus besloten dat er een Reaganstraat komt. De gemeente:Samen met de Russische president Michail Sergejevitsj Gorbatsjov had hij een grote bijdrage in het beëindigen van de Koude Oorlog. Beiden bekleedden een leidende rol in dit belangrijke vredesproces.

De president komt nu op een lijst van te vernoemen personen te staan. Wanneer de straat er precies komt is nog niet duidelijk. Mogelijk komt er ooit ook een Gorbatsjov-straat in Den Haag. Op dit moment komt de oud Sovjet-president nog niet voor vernoeming in aanmerking. Alleen overleden personen maken kans op vernoeming.

De VVD had het liefst gezien dat Reagan-straat afgelopen zondag zou worden onthuld. Op die dag, 6 februari, werd wereldwijd namelijk stilgestaan bij de honderdste geboortedag van de president.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×