Dark
Light

Drieluik: Three Studies of Lucian Freud – Francis Bacon, 1969

Recordbedrag voor drieluik Francis Bacon
Auteur:
1 minuut leestijd
Three Studies of Lucian Freud - Francis Bacon, 1969
Three Studies of Lucian Freud - Francis Bacon, 1969

Een drieluik van kunstenaar Francis Bacon is dinsdagavond bij Christie’s in New York geveild voor een bedrag van 142,4 miljoen dollar, omgerekend 106 miljoen euro. Nooit eerder werd er zoveel betaald voor een kunstwerk.

Het gaat om het drieluik ‘Three Studies of Lucian Freud’ dat de kunstenaar in 1969 maakte. Het werkt bevat drie panelen waarop te zien is hoe collega-kunstenaar Lucian Freud, een kleinzoon van de beroemde bedenker van de psychoanalyse, in verschillende poses op een stoel zit.

Christie’s verwachtte dat het werk ongeveer 90 miljoen euro op zou brengen, maar uiteindelijk werd het schilderij er na een zes minuten durende biedingsstrijd afgehamerd op 106 miljoen euro. Het was voor het eerst dat het waardevolle kunstwerk op een veiling verscheen.

Tot voor kort was De Schreeuw van Edvard Munch het duurste schilderij ooit. Voor een versie van dat werk vorig jaar 91 miljoen euro neergelegd.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.015 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×