Dark
Light

Recordopbrengst voor Wilhelmina-postzegels

Auteur:
1 minuut leestijd

Bij een veiling in Roermond is een recordbedrag betaald voor twee postzegels met daarop de beeltenis van koningin Wilhelmina. Voor de zogeheten keerdruk van 5 cent werd in totaal 530.000 euro betaald. Volgens het veilinghuis gaat het daarmee om de hoogste prijs die een Nederlandse postzegel ooit op een veiling heeft opgebracht.

Foto: Van Dieten Postzegelveilingen
Foto: Van Dieten Postzegelveilingen
Op de rode postzegels is koningin Wilhelmina met een bontkraag te zien. Het geveilde keerdrukpaar dateert uit 1924 en is voor zover bekend een van de twee exemplaren in particuliere handen. Het paar bevond zich in de nalatenschap van een bekende verzamelaar. Een aantal bevlogen en kapitaalkrachtige Nederlandse verzamelaars besloten op de zegels te bieden waardoor de prijs flink opliep.

Een keerdruk, ook wel tête-bêche genoemd, is een combinatie van twee postzegels waarbij de ene postzegel ten opzichte van de andere op zijn kop zit. Wie de nieuwe eigenaar is van de Wilhelmina-postzegels is niet bekendgemaakt. Volgens het veilinghuis toont de verkoop aan dat het verzamelen van postzegels…

“…nog altijd springlevend is, en dat voor bijzondere stukken flinke opbrengsten worden gerealiseerd.”


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×