Dark
Light

Rembrandt gestolen uit villa familie Philips

1 minuut leestijd
Villa De Laak (cc - Bergsma)
Villa De Laak (cc - Bergsma)

Uit een villa van de familie Philips in Eindhoven, is vorig jaar maart een werk van Rembrandt gestolen. Dat meldt de Telegraaf zaterdag.

Het zou gaan om een portret dat de zeventiende-eeuwse meesterschilder maakte van zijn zoon, Titus van Rijn.

De roof is nog altijd niet opgelost, zo meldt de krant. Wie de dieven zijn is onduidelijk, maar komende week zou al wel een vijftigjarige man uit Eindhoven terecht staan voor de heling van de Rembrandt. Politie en justitie hebben de roof tot nu toe stilgehouden. De inbraak vond vorig jaar maart plaats.

De inbrekers zouden een gat in het hek van villa De Laak hebben geknipt om vervolgens de woning binnen te sluipen en de Rembrandt te ontvreemden. Hoe ze binnen de beveiliging hebben weten te omzeilen is niet duidelijk. De inbraak werd ontdekt door de huismeester, toen die in de villa terugkeerde. Naast de Rembrandt werd ook een klok ter waarde van 60.000 euro meegenomen.

De Eindhovense villa werd vroeger bewoond door Anton Philips, grondlegger van het gelijknamige elektronicaconcern. Hij gaf begin twintigste eeuw opdracht voor de bouw van de villa, die ontworpen werd door architect Johan Wilhelm Hanrath. Tegenwoordig is villa De Laak niet meer in gebruik als woonhuis. Wel worden er nog geregeld belangrijke gasten van Philips ontvangen.

×