In februari 1983 waren de compact discs of cd’s op de markt gekomen. Eerst was er een beperkt aanbod en was de cd duur: 39,90 gulden per schijfje, twee keer zo duur als een langspeelplaat. Zo kwam er een geluidsdrager bij, naast de plaat (LP of elpee), het cassettebandje en de ‘grote tape of geluidsband’. De cd was heel populair,
Tijdens een zogenaamd ´patronendiner´ in het Rijksmuseum heeft Philips donderdag een hedendaagse versie van de zeventiende-eeuwse halskraag gepresenteerd.
Zowel Philips als Hema gaan onderzoeken of er in jaren zeventig en tachtig zaken is gedaan met bedrijven uit de DDR die gebruik maakten van dwangarbeiders.
Eind dit jaar komt Museum Boerhaave in Leiden met een tentoonstelling over het honderdjarig bestaan van Philips Research. De tentoonstelling, getiteld 100 jaar uitvindingen, Made by Philips Research toont de belangrijke innovaties van dit instituut, zoals de radiobuis, de röntgenbuis, de compact disc en innovaties op het gebied van licht.
In Zuid-Afrika is onlangs de oudste zakelijke brief van Anton Philips gevonden. De brief is gedateerd op 28 januari 1895 en gericht aan F.J. Domela Nieuwenhuis, Consul der Nederlanden in Pretoria, Zuid-Afrika.
De eerste muziekcassette werd in 1963 ontwikkeld door Philips. Niet in Nederland, maar in het Belgische Hasselt. De verwachting was na enige tijd dat de muziekcassette de grammofoonplaat volledig zou vervangen. Dat liep echter anders. De grammofoonplaat is er nog altijd en het cassettebandje werd verdrongen door de compact disc.
Met behulp van een medische scanner van Philips zijn onderzoekers er vandaag in geslaagd 3-dimensionale-beelden te maken van een mummie van meer dan 3000 jaar oud. De beelden zijn in Chicago gemaakt. Daar werd een rijkelijk bewerkte doodskist van de Egyptische vrouw Meresamun door een hightech medische CT scanner van Philips gehaald. Vermoedelijk was deze Meresamun rond het jaar 800