Rijksmuseum-kinderen krijgen plek op kinderpostzegels

Meisje op de Nachtwacht (Rijksmuseum Amsterdam)
Meisje op de Nachtwacht (Rijksmuseum Amsterdam)
Op de kinderpostzegels van dit jaar komen afbeeldingen van kinderen die op werken uit het Rijksmuseum te vinden zijn. Stichting Kinderpostzegels heeft dat maandag bekendgemaakt.


Bij het maken van de nieuwe zegels is geput uit het aanbod van kunstenaars van de Gouden eeuw tot laat in de vorige eeuw. Op de nieuwe kinderpostzegels zijn onder meer ‘kinderen van’ kunstenaars als Rembrandt, Jan Steen, Breitner en Israëls te vinden. In september wordt duidelijk welke ‘Rijksmuseum-kinderen’ allemaal een plek op de zegels hebben gekregen.

Wim Pijbes, hoofddirecteur Rijksmuseum:

“Kinderen horen in het Rijksmuseum thuis. Niet alleen als bezoekers, maar ook afgebeeld op tientallen schilderijen en voorwerpen. We zijn dan ook zeer vereerd dat Stichting Kinderpostzegels ‘onze’ kinderen dit jaar heeft uitverkoren om af te beelden op de prachtige zegels.”

Thema van de kinderpostzegel-actie is dit jaar ‘Laat kinderen leren’. Met de opbrengst steunt Kinderpostzegels projecten die kansen creëren voor kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland. Dit jaar stelt de tichting een onderwijsproject in Nederland en een project in Senegal centraal.

- advertentie -

Lees ook: Kinderpostzegels: voor kinderen, door kinderen

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: