Dark
Light

Samsom imiteert Reagan: ‘Nou doet u het wéér’

Auteur:
1 minuut leestijd

Tijdens het lijsttrekkersdebat bij Knevel en Van den Brink kwamen Mark Rutte en Diederik Samsom donderdagavond tegenover elkaar te staan. Laatstgenoemde bleek een trucje te hebben afgekeken van de Amerikaanse president Ronald Reagan.


Toen VVD-leider Rutte in de ogen van Samson een onwaarheid vertelde, reageerde hij met een teleurgesteld en verontwaardigd: “Nou, doet u het wéér”. Achteraf erkende de PvdA-lijsttrekker dat hij zich had laten inspireren door Ronald Reagan.

Tijdens de verkiezingscampagnes van 1980 en 1984 zei de Amerikaanse president in debatten met zijn Democratische tegenstanders Jimmy Carter en Walter Mondale geregeld: “There you go again”. De president wilde daarmee het beeld laten ontstaan dat zijn tegenstanders een loopje namen met de waarheid of de zaken overdreven.

Bekijk hieronder een video waarin Samsom de Reagan-truc succesvol toepast in het debat met Rutte. Daaronder nog een video waarin de Amerikaanse president in een interview onder meer vertelt over het gebruik van “There you go again”.

Samsom vs. Rutte: ‘Nou doet u het wéér’:

Ronald Reagan on ‘There You Go Again,’ – Other notable debate moments

×