Dark
Light

Mark Rutte

Mark Rutte

Minister-president
Mark Rutte als premier in gesprek met David Cameron, 2014 (cc - Rijksvoorlichtingsdienst)

Een premier kan nooit openlijk toegeven dat hij weg wil

Zelf ontkent hij met klem dat hij interesse heeft, maar in het geruchtencircuit blijft de naam van Mark Rutte hardnekkig rondzingen. De Nederlandse premier zou in beeld zijn om volgend jaar Donald Tusk op te volgen als voorzitter van de Europese Raad, een functie die ook wel – zij het niet geheel correct – president van Europa wordt genoemd.
3 minuten leestijd

Mobilisatie-Oorlogskruis voor twee bejaarde zussen

Twee zussen die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden ingezet als koerier en ook betrokken waren bij het stelen van persoonsbewijzen, hebben dinsdag het Mobilisatie-Oorlogskruis uitgereikt gekregen. De onderscheiding werd uitgereikt door premier Rutte. Truus Menger-Oversteegen (90) en Freddie Dekker-Oversteegen (88) vingen tijdens de oorlog thuis Joden op en sloten zich aan bij de Raad van Verzet (RVV). De zussen raakten
3 minuten leestijd

Westerbork herdenkt eerste transport

Op 15 juli 1942 vertrok er vanuit Kamp Westerbork voor het eerst een trein naar Auschwitz. Het merendeel van de 1132 Joden die op die dag naar het beruchte vernietigingskamp werden gebracht, werd meteen na aankomst vermoord. Zondag wordt dit eerste transport op het terrein van Westerbork herdacht. Ook premier Rutte woont de herdenking bij.
1 minuut leestijd
×